Фото: Офіційний сайт Федерального уряду Німеччини

У Зеленського під час візиту до Німеччини виникла "хімія" з Шольцом, — посол

Президент України Володимир Зеленський 14 травня відвідав Німеччину. Під час поїздки він досяг повного порозуміння з канцлером Олафом Шольцом. 

Про це повідомив посол України в Німеччині Олексій Макеєв в інтерв'ю ZN.ua. За словами дипломата, Зеленський провів на зустрічах тет-а-тет як з федеральним президентом, так і з федеральним канцлером кілька годин.

"А коли лідери перебувають кілька годин один з одним, виникає дуже непогана "хімія", свідком якої особисто я в неділю (14 травня, — ред.) був", — уточнив посол.

Макеєв вказав на позитивний сигнал у тому, що лідери країн зверталися на "ти", а також що Шольц розмовляв українською мовою. До того ж, за його словами, європейці розуміють, що безпека України — це безпека усієї Європи.

"І це означає, що тут не тільки "хімія" — в Німеччині відбувається епоха змін поглядів. Це відбувається не тому, що така гарна погода, а тому, що ми працюємо з правильними наративами, з правильними людьми й адресно бачимо, що треба змінювати. Як треба впливати на підґрунтя, щоб наше партнерство було справжнім, союзницьким", — наголосив він.

Нагадаємо, 14 травня Володимир Зеленський та Олаф Шольц підписали спільну декларацію, у якій Берлін висловив підтримку руху України до членства в НАТО. Крім того, ФРН зобов'язалася надавати Україні політичну, гуманітарну, військову підтримку у зв’язку з російською агресією "стільки, скільки необхідно" у різних форматах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.05.2023 02:19