Фото: Офіс президента

У Зеленського зробили важливу заяву щодо поставок Україні далекобійних ракет

Найближчим часом Україна може отримати далекобійні ракети від партнерів.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк 24 Каналу.

За його словами, наразі Україна веде "вкрай інтенсивні переговори" щодо передачі далекобійної зброї. Це питання особисто контролює президент України Володимир Зеленський.

"Відповідні переговори на різних рівнях ідуть. Вони вкрай інтенсивні. Президент особисто опікується цим. Я думаю, що ми все ж таки будемо в найближчі часи мати далекобійні ракети — партнерські", — зазначив він.

Також Подоляк підкреслив, що Україна не збирається використовувати ракети дальнього радіуса для ударів по території Росії.

"Ми це гарантуємо, адже ми дотримуємося міжнародних нормативів, конвенцій, типу ведення війни. Ми ж не Росія", — підкреслив радник керівника ОП.

Однак, він зазначив, що також не варто забувати, що Україна має ефективну далекобійну зброю власного виробництва. Йдеться не лише про дрони, але й певні ракети.

"Цієї зброї поки що недостатня кількість. Адже на цьому етапі війни треба мати сотні ракет, які заходитимуть вглиб тимчасово окупованої території України. Усе, щоби вражати ворожу інфраструктуру", — додав Подоляк.

Нагадаємо, президент США Джо Байден повідомив українському лідеру Володимиру Зеленському, що Вашингтон передасть невелику кількість ракет дальнього радіуса дії ATACMS для допомоги у війні з Росією.

Раніше Байден під час розширеної двосторонньої зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі повідомив, що перші американські танки M1 Abrams вже в дорозі до України та прибудуть до місця призначення вже наступного тижня. Водночас американський лідер наголосив, що США залишаться відданими наданню підтримки зусиллям України щодо захисту від російського вторгнення. Байден також наголосив на посиленні української системи протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 17:35