У ЗСУ пояснили, як росіяни використовуватимуть С-300, які вивезла з Білорусі

21 ЛИСТОПАДА 2022 15:14

У Повітряних силах Збройних сил України підтвердили передачу Білоруссю Росії 100 ракет С-300, але не вважають, що з їхньою допомогою російські окупанти готуються найближчими днями завдати масованого ракетного удару по Україні.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише TrueUA.

За словами Ігната, ракети С-300 у росіян вважаються застарілими. Спочатку вони застосовували їх по Україні одиночними залпами, а потім масовими по прифронтових містах.

"Ми знаємо що Росія робить з ракетами С-300. Це зенітні ракети, які призначені для ураження повітряних цілей… Росіяни мають цілий спектр такого озброєння – це "Бук" М1, М2, М3, "Тор", "Панцир", С-300, С-400 і так далі. Цими комплексами вони наситили окуповані території і погрожують нашим Повітряним силам", – розповів речник.

Він додав, що ці ракети є терористичними, бо оснащені металевими елементами, які розлітаються при вибуху і травмують людей. Для того, щоб ефективно збивати ракети такого типу, потрібно, щоб вони запускалися із відстані не менше 100 кілометрів, проте окуповані території значно ближчі.

"Якби ці ракети випускались за 100-150 кілометрів, то можна було вирахувати траєкторію ураження, але якщо це за 40 кілометрів, то точності ніякої. Тому ці ракети летять по мирній інфраструктурі. Тому Білорусь передає ці ракети Росії, бо вони хочуть більше обстрілювати прифронтові міста", – сказав він.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ розповіли, коли Росія може влаштувати масований обстріл.

Війна, 21.11.2022 15:14