У ЗСУ розповіли про зброю, яку Україна отримала від міжнародних партнерів

17 ЛИСТОПАДА 2022 15:24

Союзники вже передали Україні різні види пускових установок. Але для того, аби знищувати всі об'єкти, якими Росія атакує нашу країну, необхідно збільшувати кількість озброєння.

Про це пише TrueUA із посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната на брифінгу.

За його словами, наразі Україна вже отримала дві батареї, які складаються з декількох комплексів, пускових установок ЗРК NASAMS, а також одну пускову установку комплексу IRIS-T.

Також США надали Україні ЗРК Avenger на рухомій базі. Різні країні також передали українським військовим ЗРК Aspide. Також було отримано систему Hawk. Наразі бійці проходять навчання на ній, та найближчим часом вона буде введена в експлуатацію.

Окрім того, західні партнери передали Україні самохідні зенітні установки Gepard, які ефективно працюють проти іранських безпілотників "Shahed".

"Це комплекс озброєння, якого фізично треба більше, щоб ефективно збивати все, що летить на Україну", – додав Ігнат.

Нагадаємо, 16 листопада відбулася зустріч координаційної групи "Рамштайн-7". Союзники України ухвалили рішення надати нашій країні системи протиповітряної оборони, снаряди для реактивних систем залпового вогню, ствольну артилерію, снаряди, а також зимове спорядження.

Війна, 17.11.2022 15:24