Фото: Генштаб

У ЗСУ заявили про успіх поблизу Вугледара

Під Вугледаром Донецької області Сили оборони Таврійського напрямку просунулись вперед на відстань до одного кілометра. В цілому на Донеччині напередодні вдень відбулося 25 бойових зіткнень, вночі — сім.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони Таврійського напрямку за добу виконали 1 577 вогневих завдань

"У рамках оборонної операції в районі міста Вугледар тривають заходи тактичного положення. Так, наші підрозділи і війська просунулись у бік противника до одного кілометра", — поінформував речник.

За його словами, найбільше штурмів ворог здійснив на Мар'їнському напрямку — 13, на Авдіївському —  дев'ять, на Вугледарському — два. Станом на ранок орієнтовні втрати ворога на Таврійському напрямку становили: 34 вбитими, 85 пораненими, у полоні — п'ятеро. Також знищено два склади боєприпасів та дев'ять одиниць ворожого озброєння та військової техніки.

Загалом за минулу добу знищено та пошкоджено 59 одиниць військової техніки противника. Зокрема, вертоліт Ка-52, 14 танків, десять одиниць БМП, шість ББМ, МТЛБ, гаубиця 2С19 "Мста-С", гаубиця 2А65 "Мста-Б", протитанковий ракетний комплекс "Корнет", самохідна артилерійська установка 2С1 "Гвоздика", комплекс РЕБ, 3 БпЛА Zala, БпЛА "Орлан-10", БпЛА "Орлан-30".

Нагадаємо, українські військові продовжують мужньо боронити країну від російських загарбників і гнати їх на територію РФ. Воїни ЗСУ майстерно знищують одну за одною позицію противника.

На Таврійському напрямку Сили оборони продовжують рух вперед. За середу, 14 червня, втрати ворога вбитими та пораненими склали понад чотири роти.

Декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірал Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 17:14