У звільненому Лимані знайшли масове поховання

05 ЖОВТНЯ 2022 23:51

У Лимані було виявлено понад 50 свіжих поховань, які тут з'явилися за час російської окупації.

Про це пише TrueUA із посиланням на "Громадське".

Російські окупанти виривали траншеї та ховали там загиблих цивільних мешканців. Збирати тіла з вулиці змушували проукраїнських громадян.

Місцевий житель, який ховав людей, розповів, що багато загиблих не вдалося опізнати, оскільки їхні тіла довго лежали на вулиці. Також загиблих через обстріли ховали їхні сусіди.

Також під час відступу з Лимана росіяни не забрали тіла своїх загиблих.

Нагадаємо, українські військові 1 жовтня підняли український прапор на в'їзді до Лимана Донецької області. Герої опублікували відповідне відео у соціальних мережах. Пізніше ЗСУ також демонтували табличку російської поліції у Лимані.

Радник Східного угрупування військ Сергій Череватий заявив, що Збройні сили України звільнили п'ять населених пунктів біля Лиману. Йдеться про такі міста: Ямпіль, Новоселівка, Шандриголово, Дробишеве, Ставки.

Також Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні підтвердив, що прапор України встановлено в місті Лиман Донецької області. Як зазначив глава держави, у Лимані вже немає ніякого сліду від псевдореферендуму, "проведеного" російськими окупантами. 2 жовтня Зеленський повідомив, що Лиман повністю зачищено.

Війна, 05.10.2022 23:51