Україна більше не визнаватиме білоруські документи про освіту і вчені звання

10 КВІТНЯ 2022 17:00

Уряд України денонсував три міжнародні договори у сфері освіти й науки з Республікою Білорусь, які були укладені в 1990-х та 2000-х роках. Це означає, що Україна більше не визнаватиме білоруські документи про освіту і вчені звання, не обмінюватиметься технологіями та загалом припинить співпрацювати з Білоруссю у цих галузях.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів під час засідання 9 квітня, пише TrueUA із посиланням на Міністерство освіти і науки.

"Угоди були укладені понад 20 років тому, проте у зв'язку з підтримкою Республікою Білорусь безпрецедентної, відкритої, широкомасштабної збройної війни РФ проти України, продовження дії цих документів не є можливим", – розповіли у МОН.

Відомо, що раніше Україна повністю припинила співпрацю в галузі освіти та науки з РФ. Після цього послідовним кроком стала денонсація всіх угод із країною, яка підтримує агресора.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 9 квітня ввів торговельне ембарго проти Росії. Тепер в Україну заборонено імпорт товарів з країни-агресора.

Політика, 10.04.2022 17:00