Фото: Офіс президента

Україна евакуювала із Сектора Гази першу групу своїх громадян, — Зеленський

Україна 8 листопада евакуювала із Сектора Гази першу групу своїх громадян. Наразі у безпеці перебувають 43 українця.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у соцмережах.

Гарант запевнив, що наразі всі евакуйовані громадяни перебувають в безпеці на території Єгипту під опікою українських дипломатів.

"Евакуація триває. Наші посольства в Ізраїлі та Єгипті, а також інші відповідні агентства наполегливо працюють, щоб вивезти більше наших громадян із Гази", — додав глава держави.

Крім того, Україна також допомогла евакуювати 36 громадян Молдови.

Нагадаємо, 7 листопада посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що у першій групі, яка отримала дозвіл на евакуацію із Сектора Гази, була 101 людина. Також була погоджена евакуація людей через Ізраїль. За словами посла, на прохання України також мали випустити 51 громадянина Молдови. Посол Корнійчук висловив сподівання, що 9 листопада завершать "виводити всіх".

Водночас Bloomberg 6 листопада поінформував, що жоден іноземець чи палестинець із подвійним громадянством не зміг покинути Сектор Гази у вихідні. Журналісти додали, що незрозуміло, чи зможуть вони це зробити найближчим часом. Це сталося після того, як ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві угоди, яка дозволяла іноземцям покинути обложену територію. Однак згодом CNN із посиланням на працівника прикордонної служби Єгипту повідомив, що прикордонний пункт "Рафах" для евакуації іноземних громадян із Сектора Гази до Єгипту знову відновив свою роботу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.11.2023 11:55