Фото: Кабмін

Україна не співпрацюватиме з росіянами ще щонайменше 100 років, — Шмигаль

Після війни Україна не буде співпрацювати з РФ щонайменше найближчі 100 років. Не йдеться й про можливість будь-якого примирення.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю німецькому Focus.

"Примирення, співпраця – ні, не в найближчі сто років. Росія повинна спочатку змінитися, бути демократизованою, демілітаризованою і денуклеаризованою", — наголосив очільник уряду.

Водночас український прем’єр озвучив єдиний компроміс, на який уряд України готовий у відносинах із Росією. Йдеться про повне виведення ворожих військ із нашої території до межі кордону, який був зафіксований станом на 1991 рік. Шмигаль зазначив, що для цього РФ має припинити стріляти та зупинити агресію України.

"Україна не бачить жодних компромісів щодо своєї територіальної цілісності. Суспільство цього не допустить. Тисячі наших найкращих людей загинули не для того, щоб ми шукали компроміс із кривавим терористом і агресором, який шантажує весь світ", — заявив прем’єр.

Окрім цього, Шмигаль виключає можливість припинення кровопролиття  шляхом заморожування конфлікту між Україною та РФ. На думку очільника уряду, це лише піде на користь агресору та спровокує іншу, більшу масштабну війну. Натомість для України це неприйнятно.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр розповів про реформу в Кабміні. Передбачається скорочення видатків на утримання державного апарату щонайменше на 30%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2023 15:12