Фото: АРМІЯ Inform

РФ звинуватила Україну у підготовці "провокацій" у Придністров'ї: Молдова відповіла

Влада Молдови заперечує інформацію про підготовку військової провокації на території невизнаного Придністровʼя. Раніше про ймовірність провокацій з боку України попередило Міністерство оборони РФ.

"Державна влада не підтверджує інформацію, поширену сьогодні вранці Міністерством оборони Росії. Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних та перевірених джерел Республіки Молдова", — йдеться в повідомленні уряду Молдови.

Раніше Міноборони РФ розповсюдило заяву, про нібито підготовку збройної провокації за участі Збройних сил України, зокрема підрозділу "Азов", на території Придністровʼя. Для цього диверсанти мають переодягнутися в російську військову форму.

Відзначимо, що на території Придністровʼя розташована самопроголошена "Придністровська молдавська республіка", що перебуває під контролем Москви. В ПМР розміщено російський військовий контингент. Новий премʼєр-міністр Молдови  Дорін Речан заявив, що Придністров’я має бути демілітаризоване.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив владу Молдови, що Україна готова допомогти Молдові повернути Придністров'я. Раніше він попередив про небезпеку з боку РФ президента Молдови Майю Санду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2023 11:58