Фото: Business World Ghana

Україна отримала від Світового банку $1,34 млрд: на що спрямують кошти

Україна отримала 1,34 мільярда доларів від Світового банку. Кошти виділені як Шосте додаткове фінансування в рамках проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

"Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів США, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії Уряду Японії", — йдеться у повідомленні.

Додаткове фінансування містить також і грантову складову: 

  • 190 мільйонів доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  • 50 мільйонів доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки; 
  • 20 мільйонів доларів США від Уряду Швейцарії.

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). 

"Міжнародна фінансова допомога є вагомим внеском у підтримку фінансово-економічної стабільності України та дозволяє забезпечити першочергові соціальні видатки під час війни. З початку повномасштабного вторгнення Уряди Японії, США, Норвегії та Швейцарії неодноразово демонстрували Україні свою непохитну підтримку та солідарність. Вдячний партнерам за готовність співпрацювати та допомагати у вирішальний для України час", — наголосив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Нагадаємо, 11 грудня Міжнародний валютний фонд затвердив другий перегляд програми розширеного кредитування. У зв’язку з цим Україна зможе отримати 900 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.12.2023 12:27