Україна переламала хід війни, але вона завершиться нескоро, – ISW

12 ВЕРЕСНЯ 2022 09:22

Україна переламала хід війни на свою користь, але поточний контрнаступ у якийсь момент закінчиться. Окупанти вибудують нову оборонну лінію, а місцями проведуть локальні штурми. ЗСУ потрібно буде організувати нові атаки, щоб звільнити всі території. У зв'язку з цим війна затягнеться до 2023 року.

До таких висновків прийшли аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) в новому традиційному звіті про ситуацію на фронті в Україні, передає TrueUA.

Українська влада демонстративно обговорювала підготовку до контрнаступу в Херсонській області, відволікаючи увагу окупантів від територій, де повинен був відбутися основний удар. Завдяки ретельній підготовці план спрацював. А однією з його складових стали атаки на ворожі логістичні лінії в Херсонській та Харківській області. Для цього ЗСУ ефективно застосовували HIMARS та інше західне озброєння.

Карта бойових дій на Харківщині / фото ISW

На думку експертів, Україна переломила хід війни на свою користь. Тепер ЗСУ зможуть частіше диктувати характер і місце бойових дій. А Росія буде все більш неадекватно реагувати на тиск з боку українських захисників — як фізичний, так і психологічний.

При цьому в ISW підкреслили, що поточний контрнаступ не дозволить завершити війну. Рашисти в певний момент зможуть вибудувати нову оборонну лінію і навіть перейти до локальних штурмів. Україні знадобиться організувати ще одну серію наступальних дій для деокупації тимчасово захоплених територій. Саме тому війна затягнеться до 2023 року.

Карта бойових дій на Херсонщині / фото ISW

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що бійці Збройних сил України зуміли просунутися до кордону з Росією на півночі Харківської області.

Війна, 12.09.2022 09:22