Україна починає Операцію об’єднаних сил на зміну АТО

30 КВІТНЯ 2018 12:21

Сьогодні, 30 квітня, відповідно до закону «Про реінтеграцію Донбасу», в Україні офіційно завершується Антитерористична операція, а на зміну їй приходить Операція об'єднаних сил на чолі з Оперативним штабом, повідомляє TrueUA.

Командувачем Об'єднаними силами призначений генерал-лейтенант Сергій Наев. Відомо, що на Донбасі почне діяти «особливий порядок». Згідно з розпорядженням, з 30 квітня уздовж лінії зіткнення почнуть діяти «зони безпеки» - посилення пропускної системи і зниження прозорості цих територій.

Військові вже назвали населені пункти, що ввійдуть до зони безпеки. Це - Виноградне, Курахово, Очеретяне, Розівка, Вовчеяровка, Біла гора, Новоайдар, Садки, Макарівка, Ольгівка, Знаменівка, Урзуф та інші.

У райони обмеженого доступу цивільні зможуть потрапляти лише за рішенням військових Об'єднаного оперативного штабу. У свою чергу зони безпеки в Донецькій і Луганській областях будуть розділені на три сектори: зелений, жовтий і червоний. У зеленому секторі можуть пересуватися всі, окрім районів обмеженого або забороненого доступу. У жовтому секторі можна пересуватися тільки при наявності документів, що засвідчують особу. У червоному секторі пересуватись цивільним взагалі заборонено або допускається лише за перепустками оперативного штабу.

Суспільство, 30.04.2018 12:21