Фото: Telegram Володимир Зеленський

Україна вдруге в історії відзначає День єднання: у чому особливість цього свята

Україна 16 лютого вдруге в історії відзначає День єднання. Це свято започатковане президентом Володимиром Зеленським 16 лютого 2022 року у відповідь на загрозу російського вторгнення.

Вперше про плани щодо впровадження цього свята Зеленський розповів 14 лютого, під час звернення до українського народу. Дату 16 лютого обрали невипадково, адже саме на цей день мало припасти повномасштабне вторгнення РФ до України. Такі дані передавали розвідки Європи та США.    

"З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість постановляю: оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання", — зазначається в Указі президента України від 14 лютого 2022 року.

Через воєнний стан в Україні не заплановано масових заходів до Дня єднання. В містах та селах піднімуть державний прапор і виконують гімн. Атрибутом свята є національна вишиванка, прапор або просто синьо-жовта стрічка.  

Нагадаємо, 22 січня в Україні відзначили День Соборності. Саме у цей день у 1919 році був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.02.2023 13:27