Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Україна виділить на сектор безпеки й оборони майже 2 трлн грн, — Шмигаль

Україна торік перевела економіку на "воєнні рейки". Весь бюджет мирного часу спрямований на закупівлю та виробництво всього необхідного для Збройних сил. Це першочергове завдання для держави.

Про це заявив прем’єр-міністра України Денис Шмигаль під час Регіонального економічного форуму в Києві.

"Важливий пріоритет також — відновити житло людей, які його втратили. Невдовзі у Дії запровадимо відповідні сертифікати. Я закликав владу на місцях звернути увагу на роботу регіональних комісій, які займаються верифікацією збитків", — зазначив український прем’єр.

Він також окреслив інші важливі напрямки. Зокрема, в енергетиці ключовий акцент — це захист об’єктів.

"Зараз ми більше готові до зими, ніж минулого року. Але зима все одно буде складною, Росія вже розпочала енергетичний терор", — наголосив Шмигаль.

Щодо підтримки бізнесу, то тривають програми: від «Доступних кредитів 5-7-9» до безповоротних грантів єРоботи. Кошти на всі ці програми заклали в держбюджеті. Це має сприяти створенню робочих місць і поверненню людей додому.

Нагадаємо, що Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро від Європейського союзу. Загалом бюджетна підтримка ЄС 2023 року вже складає 13,5 мільярда євро. Денис Шмигаль подякував європейським партнерам "за непохитну солідарність з нами".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.09.2023 14:16