Фото: Міністерство оборони

Українці масово відправляють резюме в ЗСУ: які вакансії користуються попитом

За три дні кампанії "Будь собою" 2420 охочих відправили резюме, щоб долучитися до Сил оборони України. Найбільший попит мають вакансії по роботі з безпілотниками.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Міністерство оборони України.

Там зазначили, що у період з 11 по 14 червня 2024 року через портал army.gov.ua у партнерстві з Lobby X надійшло 2 420 нових відгуків від громадян.

"За напрямками, найбільше резюме отримали вакансії в БпЛА (232 відгуки на 115 вакансій) та розвідці (208 відгуків на 54 вакансії)", — йдеться у повідомленні Міноборони.

В оборонному відомстві також зазначили, що, окрім того, за цей період на порталі було додано 115 нових вакансій та створено чотири нові підрозділи.

Чи може рекрутинг замінити мобілізацію: пояснення Міноборони

Речник Міністерства оборони України Іларіон Павлюк раніше пояснював, що після появи в Україні проекту рекрутингу до Збройних сил України багато хто назвав його альтернативою мобілізації. Проте насправді це не так, адже рекрутинг є сервісом для добровольців.

"Загалом є неправильне розуміння того, що таке мобілізація та рекрутинг, люди змішують це до купи або думають, що рекрутинг має відбуватися замість мобілізації", — зазначав він.

За словами Павлюка, рекрутинг — це спосіб, що має покращити сервіс для українців, які хочуть приєднатися до Збройних сил України добровільно. Водночас рекрутинг не означає повну відмову від мобілізації.

"Це не так, що ми запровадимо рекрутинг, а це означає, що тепер підуть воювати тільки ті, хто хочуть. Важливо розуміти, що захищати країну — це обов'язок кожного громадянина. І рекрутинг не створений для того, щоби хтось не пішов у військо, він створений для того, аби ті, хто хоче воювати, змогли обрати вигідні для себе умови та спеціальності", — пояснював речник Міноборони.

Він також розповів, що оцінювати результати рекрутингу можна буде приблизно через два місяці. Водночас додав, що вже на першому етапі запровадження системи є заявки й відгуки від українців.

"Для того, щоби нормально оцінити, треба дивитися, скільки умовно з тих людей, які зацікавилися цим, реально дійдуть до військово-лікарських комісій. Скільки з них потім виявляться придатними до служби й опиняться у війську", — заявив Іларіон Павлюк.

Нагадаємо, у додатку "Резерв+" має з'явитися функція онлайн-рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним подавати заявку на вакансію з мобільного пристрою. З відповідною ініціативою виступає українське Міністерство оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 23:18