Фото: Міністерство оборони

У додатку "Резерв+" з'явиться онлайн-рекрутинг: подробиці від Міноборони

У додатку "Резерв+" має з'явитися функція онлайн-рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним подавати заявку на вакансію з мобільного пристрою. З відповідною ініціативою виступає українське Міністерство оборони.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

"Ще одним із важливих пунктів щодо "Резерв+" буде можливість онлайн-рекрутингу, можливість переглянути вакансії, які надходять у Збройних силах України, і подати заявку", — йдеться у заяві Черногоренко.

Посадовиця також зазначила, що Міноборони має вже 700 тисяч осіб, які оновили свої дані через "Резерв+". Черногоренко додала, що територіальним центрам комплектування знадобилися б довгі місяці для того, щоби обробити таку кількість військовозобов'язаних.

"Саме за таким принципом ми хочемо запустити онлайн рекрутинг, щоб можна було дуже швидко здійснити пошук вакансій і захищати свою державу там, де ти найбільше потрібен", — пояснила Черногоренко.

Команда заступниці міністра, як вважає Черногоренко, робить "Резерв+" повноцінним продуктом, який буде супроводжувати військовозобов'язаного увесь час в особливий період.

Кому та коли потрібно оновити особисті дані

З 18 травня протягом двох місяців оновити облікові дані мають чоловіки віком від 18 до 60 років. У тому числі ті, у кого закінчився термін дії висновку військово-лікарської комісії. Оновити дані можна через територіальний центр комплектування (ТЦК), Центр адмінпослуг або Електронний кабінет військовозобов'язаного. 

Вимога поширюється на:

  • призовників віком 17-25 років із посвідченням про приписку;
  • військовозобов’язаних віком 25-60 років з військовим квитком або тимчасовим посвідченням;
  • жінок-медиків та фармацевтів, які стоять на військовому обліку.

Оновлення даних стосується усіх, незалежно від статусу, який особа мала раніше — придатні, обмежено придатні чи непридатні. Водночас особам, які були зняті з військового обліку, йти до військкоматів непотрібно. Але ця інформація має бути вказана у держреєстрах та військових квитках.

Нагадаємо, 9 травня президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні на 90 днів. Відповідно обидва терміни продовжено з 14 травня 2024 року до 11 серпня 2024 року. Це вже в одинадцяте раз в Україні ухвалили рішення про продовження воєнного стану з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Додамо, 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Документом, який Верховна Рада ухвалила 11 квітня, а президент Володимир Зеленський підписав 16 квітня, вносяться певні зміни в роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 21.05.2024 20:41