Фото: Марта Костюк. Джерело – btu.org.ua

Українка Костюк розтрощила росіянку і вийшла у півфінал турніру в Індіан-Веллс (відео)

Українська тенісистка Марта Костюк вдало провела чвертьфінальний матч на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллс. Наша землячка впевнено обіграла нейтральну тенісистку з російським паспортом Анастасію Потапову.

Поєдинок завершився з рахунком 6:0, 7:5. Протистояння тривало всього 1 годину і 10 хвилин. Українська тенісистка один раз подавала навиліт, зробила чотири подвійні помилки та використала 7/10 брейкпойнтів

Після поразки від Костюк росіянка Потапова веде в особистих зустрічах з рахунком 2:1. Для Костюк це перший в кар’єрі півфінал турніру WTA 1000. В 1/2 фіналу Марта зіграє проти першої ракетки світу Іги Свьонтек.

Раніше Марта Костюк заявила, що отримала 300 тисяч доларів призових за вихід у чвертьфінал престижного тенісного турніру Australian Open у 2024 році.

Також повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Нагадаємо, що українська тенісистка Даяна Ястремська за крок до фіналу програла у двох сетах китаянці Цінь Вень Чжен. Таким чином вона зупинилася на півфінальній стадії Australian Open-2024, що вже для українки стало беззаперечним успіхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.03.2024 08:16