Фото ілюстративне. Джерело: rubryka

Українські військові знищили шість російських катерів на Херсонщині

Сили оборони України знищили шість російських катерів, за допомогою яких російські окупанти намагалися відновити втрачені позиції на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода". За її словами, катери знищили, коли росіяни маневрували серед островів уздовж окупованого лівобережжя Херсонської області.

Вона додала, що Збройні сили України проводять дуже складну роботу, російські окупанти переважають на лівому березі Дніпра, насамперед кількісно.

"Зараз ворог продовжує проявляти активність там, вишукує способи забезпечити собі щільнішу оборону, зокрема, з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів — це дуже красномовне, переконливе зведення, яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо їх вибили", — наголосила Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня зазначила, що українські військові продовжують нищити особовий склад і військову техніку окупантів.

"Вони намагаються обстрілювати правий берег і завдають мирному населенню суттєвої шкоди як у матеріальному сенсі, так і у фізичному. Оскільки, на жаль, є постраждалі за минулу добу в Херсонській області", — зауважила Гуменюк.

Вона розповіла, що росіяни також активізувалися в повітрі. Вони не припиняють атак на правий берег Херсонщини керованими авіабомбами й атакують у акваторії Чорного моря. Зокрема, запускають БпЛА ближче до району розгортання цьогорічних навчань НАТО Sea Breeze.

Нагадаємо, що декілька днів тому українські захисники знищили російський катер "Тунець" в Чорному морі. Ворог зазнав втрат в особовому складі — шість ліквідованих та двоє поранених окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 15:50