Фото: Думская

У Росії пожалілися на атаку безпілотників на розвідувальний корабель "Приазов'я"

У Росії заявили, що Збройні сили України нібито атакували безпілотними морськими катерами корабель "Приазов'я". За версією Міноборони РФ атака нібито була безрезультатною.

Про це повідомила прес-служба Міноборони РФ.

У країні-агресорці заявили, що вночі близько 11 червня о 01:30 за московським часом шість українських безпілотних катерів "намагались атакувати" російський корабель "Приазов'я". Оборонне відомство РФ зауважило, що інцидент стався за 300 км на південний схід від Севастополя. Екіпаж корабля не постраждав.

Також у Росії стверджують, що корабель Чорноморського флоту Росії "Приазов'я" буцімто "виконував завдання щодо контролю обстановки та забезпечення безпеки" на газопроводах "Турецький потік" та "Блакитний потік".

При цьому, як уточнює Міноборони країни-агресора, у момент атаки в повітрі над центральною частиною Чорного моря знаходився розвідувальний безпілотник RQ-4B "Global Hawk" військово-повітряних сил США.

Українське військове керівництво наразі не коментувало заяву ворога.

Нагадаємо, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. У Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві". У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявила, що до атаки причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 16:39