Фото: росЗМІ

Розвідники InformNapalm назвали причетних до атак дронів на Москву

У вівторок, 30 травня, Москву та Підмосков'я масово атакували безпілотні літальні апарати. До цього причетні росіяни, які борються з путінським режимом й постійно перебувають у Російській Федерації.

Таку заяву зробила Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

За даними розвідників, китайськими дронами, які були завезені на територію Росії, керували самі ж росіяни. Попередньо відомо, що ці дрони стійкі до російських систем радіоелектронної боротьби, а єдиною можливістю їх знешкодити є збиття системами ППО. 

"Чи координували російські повстанці свої дії з українськими спецслужбами, чи це була їх особиста ініціатива — наразі невідомо", — додали в InformNapalm. 

Нагадаємо, у Московській області вранці було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ. У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на ранішню атаку дронами в Москві. Він відкинув причетність до цієї події України й заявив, що "російські дрони хочуть повернутися до своїх творців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 16:43