Фото: росЗМІ

Парад у Москві 9 травня: хто з міжнародних лідерів навідається до Путіна

На традиційний парад 9 травня в Москву до російського диктатора Володимира Путіна погодилися приїхати ще три світові лідери. Зокрема, в гості до Путіна прибудуть президенти Казахстану, Таджикистану та Вірменії.

Відтак, прес-служба президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва повідомила, що той 8-9 травня приїде із "робочим візитом" в Росію і буде на параді.

"Російська сторона запросила на цей захід глав країн-членів СНД", — зазначається в повідомленні.

Відповідне повідомлення з’явилося й на сайті президента Таджикистану Емомалі Рахмона. У ньому сказано, що Рахмон вирушить до Москви у робочу поїздку на запрошення Путіна та візьме участь "в урочистих заходах, присвячених 78-й річниці Дня Перемоги".

На сайті прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна теж з’явилось коротке повідомлення про те, що він приїде на урочистості до Дня Перемоги у Москві на запрошення Путіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на святкуванні Дня перемоги у Москві буде присутній президент Киргизстану Садир Жапаров.

Зауважимо, Федерація незалежних профспілок Росії цього року рекомендує не проводити мітинги та ходи, присвячені 1 травню. У Москві відповідно теж не буде подібних заходів.

Також у російському Курську скасували парад до Дня перемоги. Таку заяву зробив губернатор області Роман Старовойт. Повідомляють, що скасування параду пов'язане через безпекову ситуацію в області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2023 17:40