У Путіна вигадали "відмазку", чому лідери країн не приїдуть у Москву на 9 травня

Цьогоріч 9 травня на святкуванні Дня перемоги у Москві буде присутній лише один іноземний лідер — президент Киргизстану Садир Жапаров.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Варто зазначити, що у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на парад на честь Дня Перемоги до Москви взагалі не приїжджав жоден іноземний лідер. У Кремлі стверджували, що гостей вирішили не кликати.

Цього року кремлівські рупори теж оригінальної "відмазки" не вигадали. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков пояснив, що на парад до Москви міжнародні лідери не завітають, оскільки їх не кликали, бо "дата не кругла".

"Спеціальних запрошень цього року не було, це не кругла дата. Цього року напередодні відбудеться візит президента Киргизії пана Жапарова, і, будучи тут напередодні, він ухвалив рішення залишитися на параді і розділити з нами гордість Дня Перемоги", — йдеться у повідомленні.

Речник Путіна також повідомив, що російський президент планує виступити з промовою на військовому параді на Красній площі.

Нагадаємо, Федерація незалежних профспілок Росії цього року рекомендує не проводити мітинги та ходи, присвячені 1 травню. У Москві відповідно теж не буде подібних заходів.

Також у російському Курську скасували парад до Дня перемоги. Таку заяву зробив губернатор області Роман Старовойт. Повідомляють, що скасування параду пов'язане через безпекову ситуацію в області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2023 22:38