Фото: росЗМІ

"Засвічена" ППО, план "Тайфун" і масові евакуації: як Москву струсонула ранкова атака безпілотників

Міністерство оборони Росії після паузи все ж заявило про атаку безпілотників на МосквуУ поліції після ударів БпЛА оголосили план "Тайфун".

Про це пишуть росЗМІ.

У вівторок, 30 травня, у Москві та Підмосков'ї росіяни масово повідомляли про атаку дронів. Було чутно вибухи, працювала ППО, дрони врізалися в багатоповерхівки столиці РФ.

Реакція відомства Шойгу

У Міноборони Росії назвали Україну винною в "терористичній атаці безпілотними літальними апаратами по об'єктах у Москві".

"Усі безпілотники противника вражені. Три з них пригнічені засобами радіоелектронної боротьби, втратили керування та відхилилися від намічених цілей. Ще п'ять безпілотних літальних апаратів збито зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцир-С" у Підмосков'ї", — йдеться у заяві міноборони РФ.

У Шойгу заявили, що в "атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу". Пропагандисти ж стверджують, що дронів було не менше трьох десятків. 

Де сталася "бавовна"

Відомо, що дрони влучили по трьох житлових будинках у Москві: на Профспілковій вулиці, на вулиці Атласова в Новій Москві та на Ленінському проспекті. На місці інцидентів влада поспіхом евакуювала мешканців. Наразі невідомо, чи БпЛА влучили в будинки внаслідок роботи російської ППО. Відео, як працює протиповітряна оборона, масово публікували в соцмережах.

Російські пропагандисти також встигли повідомити, що у московській поліції після ударів БПЛА було оголошено план "Тайфун", коли особовий склад залучають до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, у неділю, 28 травня, в тимчасово окупованому Бердянську пролунали вибухи. Над містом виднілися стовпи диму.

У суботу, 27 травня, стався вибух в селі Новопетрівка Бердянського району Запорізької області. Зафіксовано "приліт" по базах відпочинку, де розміщувався особовий склад ворожих військ.

Також у ніч на 27 травня у селищі Майський, що на Бєлгородщині, пролунав вибух. За попередньою інформацією, безпілотник атакував будівлю міністерства внутрішніх справ за допомогою вибухівки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 10:40