Фото: building-tech.org

Українські захисники за допомогою робота-камікадзе підірвали міст на Донеччині (відео)

Українські військові підірвали важливий міст під Бахмутом на Донеччині за допомогою робота-камікадзе. Реалізація цього задуму ускладнила логістику окупантів.

Про це у Telegram-каналі повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За словами посадовця, захисники підірвали роботом міст у селі Іванівське Донецької області, чим суттєво ускладнили ворожу логістику.

Що відомо про Ratel S

Ratel S — це наземний робот від розробників Brave1. Військові його використовують як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль. Він працює дистанційно, а отже, оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж.

"Працюємо над тим, щоб технологій в армії було більше. Маєте круту розробку, яка посилить військових, — подавайте її на Brave1 та отримуйте гранти на розвиток", — написав Михайло Федоров.

Раніше Михайло Федоров заявляв, що у 2024 році Україна суттєво збільшила виробництво дронів дальньої дії у порівнянні з минулим роком. В української армії є безпілотники, які долають відстань понад тисячу кілометрів.

Варто зазначити, що раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна повинна стати настільки сильною й ефективною, аби Росія знала, що на кожен її удар буде відповідь, а для цього необхідно посилити виробництво вітчизняної зброї. 

Україна, зокрема, вже виробляє власне далекобійне озброєння. Наприклад, спеціалісти розробили нову версію ракет "Нептун". А нещодавно стало відомо про початок серійного виробництва дронів, які є своєрідним аналогом іранських "Шахедів".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції 4 березня заявив, що Україна уже готова виробляти понад мільйон дронів. Для цього завдання уряд виділив близько 40 мільярда гривень.

Своєю чергою заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр заявила, що до кінця 2024 року Україна може виготовити два мільйони дронів. Вітчизняні виробники безпілотників наразі щомісяця здатні виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції. Проте, якщо буде додаткове фінансування — ця кількість може збільшитися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 23:06