Фото: ДПСУ / ілюстративне

Український водій помер в черзі вантажівок на кордоні зі Словаччиною

У ніч на 27 лютого на території Словаччини помер 35-річний водій вантажівки. Він стояв у черзі на перетин кордону.

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін.

Він пояснив, що перевізники, які стоять у чергах зі сторони Польщі, намагаються їх об'їхати через Словаччину та Угорщину.

"Ми отримали поки що неофіційну інформацію, що один з водіїв, 35 років, який стояв на території Словаччини в черзі сьогодні помер. Важко сказати, чи напряму це повʼязано з чергами, страйкарів поряд не було. Він стояв за 100 кілометрів від кордону, скільки йому ще було їхати невідомо. Слідство покаже, яка причина смерті", — йдеться у заяві Баліна.

Посадовець також повідомив, що у загиблого є родина, яка залишилась без годувальника. 

"Череда таких смертей продовжується. Я не розумію, чому на це не реагують компетентні органи Польщі та чому не скасовують страйк", — додав Балін.

Смерті українських водіїв через страйки польських фермерів

Раніше 11 листопада стало відомо, що у Польщі на паркуванні неподалік пункту пропуску "Дорогуськ — Ягодин", очікуючи на перетин кордону, помер 54-річний водій вантажівки з України.

Згодом 23 листопада в Польщі на стоянці неподалік пункту пропуску "Корчова — Краковець", де відбувається страйк польських перевізників, помер ще один український водій.

Нагадаємо, 16 грудня на польсько-українському кордоні помер водій вантажівки. Вона стояла в черзі через протести польських перевізників. Це вже третій летальний випадок від початку страйків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.02.2024 23:19