Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Укренерго" попередило про можливі аварійні відключення у Києві й трьох областях

У суботу, 11 лютого, у трьох областях України та м. Київ енергетики попередили про аварійні відключення світла. Обмеження вводяться через пошкодження енергооб'єктів.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Постачальник електроенергії зауважив, що сьогодні вночі відбулась 17 атака ворожих дронів в південному та південно-східному регіонах. Зафіксовано влучання по теплоелектростанціях та об’єктам магістральних мереж.

"Через мережеві обмеження, які введені після пошкодження ворогом об’єктів магістральних мереж, при зростанні споживання можливі аварійні відключення в Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та м.Київ", — йдеться у повідомленні.

Енергетики додали, що на Одещині фахівцям "Укренерго" разом з обленерго вдалося ввести в роботу частину обладнання, продовжуються роботи над поверненням регіону енергоживлення. 

Нагадаємо, раніше Укренерго повідомляло, що на вихідних, 11-12 лютого, в Україні можуть не вимикати світло за графіками в окремі години. Наразі енергетики відновлюють енергосистему після атак рашистів.

Зауважимо, енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Суспільство, 11.02.2023 11:27