"Укренерго" спростувало фейк роспропаганди про експорт електроенергії

18 ГРУДНЯ 2022 18:16
Кремлівські пропагандисти поширили фейковий лист нібито від глави правління Укренерго Володимира Кудрицького Міністерству енергетики України про "відновлення експорту" електроенергії.

Про це національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила у Facebook, пише TrueUA.

"Російські пропагандисти продовжують кампанію з розповсюдження фейків про нібито "відновлення експорту". Цього разу з публікацією підробного листа від керівника "Укренерго" Кудрицького на українське міністерство енергетики", – ідеться в повідомленні.

Як зауважили в компанії, автори фейку настільки поспішають, що звертаються від "ради директорів" Укренерго, тоді як в українського системного оператора є лише наглядова рада та правління. Натомість "рада директорів" є в російського оператора мереж, від яких Україна назавжди від'єдналася після початку повномасштабного вторгнення РФ.

В Укренерго наголосили, що оприлюднений лист є "черговою невдалою спробою" переконати громадян, нібито у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не дев'ять масованих хвиль російських атак.

"Насправді експорту електроенергії не відбувається з 11 жовтня, і це можна побачити на інформаційних майданчиках європейських мереж", – зазначили в компанії.

В Укренерго закликають дотримуватися інформаційної гігієни й отримувати інформацію з офіційних джерел.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укренерго" судитиметься з РФ через знищені об'єкти.

Суспільство, 18.12.2022 18:16