Фото: ДТЕК

"Укренерго" зафіксувало новий літній рекорд споживання електроенергії

У четвер, 17 серпня, в енергосистемі України був зафіксований новий літній рекорд споживання. Він на 0,4% перевищив попередній максимум, який був 19 липня.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

У компанії пояснили, що через зменшення світлового дня та хмарну погоду в деяких регіонах сонячні електростанції виробляли менше електроенергії у вечірні години, коли споживання було найвищим. Обсяг імпорту, який відбувався, був недостатній для компенсації різниці між споживанням та виробництвом.

"Тому "Укренерго" брало аварійну допомогу у Румунії з 19:00 до 22:00 потужністю 400 МВт щогодини для забезпечення споживання. Але аварійна допомога — це останній інструмент подолання дефіциту потужності в енергосистемі, і вартість такої електроенергії висока", — зауважили в "Укренерго".

Також зазначається, що наразі продовжуються ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на деяких атомних енергоблоках. 

"Вони мають максимально відновитися до нового опалювального сезону, коли потреба в електроенергії буде значно вищою. Тому в енергосистемі дуже обмежені можливості для покриття високого споживання", — йдеться у повідомленні.

Відтак, енергетики закликають українців ощадливо споживати електроенергію. Зокрема, вимикати потужні електроприлади або користуватися ними по черзі, переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години доби, вимикати світло, коли не перебуваєте з приміщення.

Нагадаємо, 14 серпня на Львівщині раптово зникло світло. Збій стався через те, що водій комбайна порушив правила безпеки під час жнив та випадково зачепив високовольтну лінію. у другій половині дня у Львові та області ненадовго зникла електрика. Уже через кілька хвилин світло знову ввімкнули. У "Львівобленерго" пояснювали це збоєм у мережі НЕК "Укренерго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.08.2023 12:39