Фото: ukraina.info

"Укрпошта" оновила правила пакування відправлень: що змінилось

Компанія "Укрпошта" оновила правила пакування посилок. Тож клієнтам можуть відмовити, якщо ті не дотрималися змінених рекомендацій.

Про це повідомили у прес-службі "Укрпошти".

"Після прийняття Закону України "Про поштовий зв’язок" було внесено суттєві зміни до проєкту Правил надання послуг поштового зв’язку та Порядку упакування поштових відправлень", — йдеться у повідомленні.

Що змінилось

Відтепер граничні розміри та масу поштових відправлень буде визначати оператор поштового зв’язку відповідно до вимог внутрішніх нормативних документів.  Порядок упакування поштових відправлень теж визначає оператор поштового зв’язку. Останній може відмовити відправнику у прийманні поштового відправлення, якщо його пакування не відповідає вимогам.

Не приймаються поштові відправлення:

  • упаковані у коробки зі звичайного картону (не гофрованого);
  •  з випуклими поверхнями;
  • з вм’ятинами, розривами (щілинами) та плямами;
  • а також ті, що містять на пакованні рекламу інших операторів поштового зв’язку.

"Вкрай важливо, щоб предмети, які вкладаються, не переміщувалися, не терлися та не билися одне об одне під час перевезення. Для упакування поштових відправлень в Укрпошті використовуються гофрокартонні коробки, тубуси, конверти, поліетиленові пакети, пакети з повітряною вставкою, поліпропіленові мішки тощо", — зазначили в "Укрпошті".

Нагадаємо, "Укрпошта" запровадила послугу виплат пенсій і соціальних виплат громадянам, які вимушено перебувають за кордоном через війну, за допомогою міжнародних переказів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.08.2023 01:16