Фото: Telegram-канал "Укрзалізниці

"Укрзалізниця" через нічний обстріл змінює маршрут руху поїздів львівського напрямку

Вночі 19 липня Росія здійснила черговий обстріл України. У зв'язку з цим "Укрзалізниця" тимчасово змінює маршрут руху поїздів львівського напрямку, які мали прямувати через Шепетівку, що на Хмельниччині.

Про це повідомляється у прес-службі перевізника.

Станом на цей час зміна маршруту торкнеться поїздів №87 "Запоріжжя Ковель" та №31 "Запоріжжя Перемишль". Об'їзний маршрут означатиме затримку понад п'ять годин для ковельського рейса і близько двох годин — для перемишльського. 

"Просимо поставитися з розумінням, приймаємо оперативні рішення задля вашої безпеки. Слідкуйте за оновленнями, залізниця продовжує рух", — закликали в "Укрзалізниці".

Нічний обстріл України 19 липня

Під час масштабної нічної повітряної атаки 19 липня вибухи пролунали в Одесі, Запоріжжі, Кропивницькому та Києві. Працювала протиповітряна оборона по ворожих ударних дронах та ракетах.

В Одесі лунали вибухи після першої ночі, в регіоні працювала протиповітряна оборона. Глава ОВА Олег Кіпер закликав громадян залишатися в укриттях і дотримуватись інформтиші. Військові повідомляли, що було зафіксовано повторні пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря. Вже близько другої ночі в Одесі було чути повторні вибухи. Військові тоді поінформували про нові пуски крилатих ракет Х-22 з південного напрямку.

За даними місцевих ЗМІ, в Одесі сталася пожежа на складі феєрверків. У мережі публікували наслідки повітряної атаки. Проте поки що немає інформації, чи пожежа пов'язана з обстрілом.

Вранці на Київщині та на підступах до столиці працювала ППО з ворожих цілей. У Київській ОВА повідомили про атаку супротивника із застосуванням ударних безпілотників типу "Шахед". Мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram повідомив, що у столиці було чути вибухи.

Пізніше начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що всі дрони-камікадзе були збиті в області та на підступах до Києва. Про руйнування та потерпілих даних не було.

Близько другої ночі пролунали вибухи також у Запоріжжі, у регіоні працювала ППО. Дані про наслідки ворожої атаки офіційні особи поки не повідомляють.

Вранці 19 липня в Кропивницькому пролунали вибухи. На той момент в регіоні було оголошено повітряну тривогу.

Нагадаємо, минулої ночі, 18 липня, російська армія завдала масованої ракетно-дронової атаки по Миколаївській та Одеській областях. Шість ракет типу "Калібр" й понад 20 дронів українській ППО вдалось знищити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 08:14