Фото: dailylviv.com

"Укрзалізниця" запускає антикорупційний офіс: для чого він потрібен

"Укрзалізниця" повідомила про запуск антикорупційного офісу. Серед його основних завдань — створити ефективну внутрішню систему боротьби з корупцією, спираючись на найкращі світові практики.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"У 2023 році ми вже зробили вагомі кроки на шляху подолання корупції. Відтепер критично важливі та дороговартісні товари закуповуються через прямі договори з виробниками. Це дизельне пальне, електроенергія, газ. Так ми позбуваємося компаній-посередників та економимо ресурси", — пояснили у прес-службі.

До того ж компанія ініціювала перевірку стану організації роботи з запобігання та виявлення корупції спільно з Національним агентством з питань запобігання корупції, яка наразі триває. "Укрзалізниця" працює над розбудовою прозорої моделі роботи та вже розпочала співпрацю з правоохоронними органами та НАЗК задля виявлення порушень законодавства та ліквідації прихованих корупціогенних факторів, які можуть негативно впливати на господарську діяльність і фінансовий стан компанії.

Зазначається, що керівником антикорупційного офісу призначено Юлію Азаріну — уповноважену з антикорупційної діяльності АТ "Укрзалізниця". 

"На першому етапі ми працюватимемо, перш за все, над приведенням внутрішніх процедур товариства у відповідність до вимог антикорупційного законодавства та кращих світових практик, а також над удосконаленням політик компанії у сфері доброчесності", — проінформувала Азаріна.

За її словами, офіс займатиметься антикорупційними перевірками та розслідуваннями. Також серед основних завдань — співпраця з основними стейкхолдерами, зокрема громадським сектором, який займається антикорупційною діяльністю.

Варто зазначити, що "Укрзалізниця" продовжує "очищуватися від олігархічно-корупційного впливу". Так, вже близько 70% у грошовому еквіваленті річних закупівель операційних матеріально-технічних ресурсів за основними позиціями проводяться за прямими договорами з виробниками.

Нагадаємо, у листопаді "Укрзалізниця" запустила новий потяг, у якому є справжня кухня. Цей склад їздитиме з Києва до Харкова та Ізюму. Поїзд з кухнею може автономно працювати п'ять-сім днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.01.2024 19:15