Фото: ілюстративне. Джерело: wing.com.ua

Ветерани війни охоронятимуть інфраструктуру "Укрзалізниці" за допомогою дронів: подробиці

Ветерани-залізничники, які отримали поранення та повернулися з фронту, охоронятимуть залізничну інфраструктуру за допомогою дронів. Відповідний підрозділ створює "Укрзалізниця".

Про це повідомляє прес-служба державного підприємства.

За даними "Укрзалізниці", ця ініціатива допоможе забезпечити охорону залізничних обʼєктів, а також надасть можливість ветеранам війни застосувати свій досвід і навички в цивільній роботі.

Як впроваджується ідея "Укрзалізниці"

Наразі підприємство підписало меморандум із Центром підготовки операторів БПЛА "Крук”. Навчання буде проводитися за допомогою онлайн-платформи для ветеранів, яку створює "Крук" спільно з Фондом "Відродження". Інструктори Центру займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників: вони навчатимуть працівників пілотуванню коптерів, а також вчитимуть інженерної підготовки, у тому числі складанню та обслуговуванню безпілотників.

"Дрони будуть використовуватися для боротьби з розкраданням майна "Укрзалізниці" на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод", — йдеться у повідомленні підприємства.

За даними "Укрзалізниці", першим кроком буде створення тестового підрозділу. На його основі планується створити мережу, яка допоможе забезпечити ефективність роботи залізниці в майбутньому.

Раніше повідомлялось, що "Укрзалізниця" найближчим часом не планує підвищувати вартість квитків на потяги, які курсують усередині країни. Грудневе здорожчання квитків на потяг торкнулося лише міжнародних поїздок.

Нагадаємо, у листопаді "Укрзалізниця" запустила новий потяг, у якому є справжня кухня. Цей склад їздитиме з Києва до Харкова та Ізюму. Поїзд з кухнею може автономно працювати п'ять-сім днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 07:57