Фото: Facebook Рустема Умєрова

Умєров назвав причини звільнення командувачки Медичних сил ЗСУ

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив заміну командувача Медичних сил Збройних сил України. За його словами, причини очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони й допомагає.

У Facebook він написав, що відповідна проблематика обговорювалась багато разів і тепер настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів.

Міністр назвав завдання, які потрібно вирішити в цій сфері:

  • максимальна цифровізація процесів та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки. Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі;
  • розбудова системи навчання тактичної медицини за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів;
  • забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Нагадаємо, 19 листопада стало відомо, що президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил Збройних сил України. За поданням міністра оборони замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука — начальника Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.11.2023 21:53