Рустем Умєров. Джерело: мережа X Міністерства оборони України

Умєров пояснив, що критично впливає на втрати України у війні з РФ

Україна втрачає людей і території через затримки постачання зброї від союзників. Фактично 50% військової допомоги не надходить до нашої держави у зазначені терміни.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров на форумі "Україна. Рік 2024".

Посадовець наголосив, що ситуація завжди динамічна та завжди змінюється. Наразі надання допомоги не означає вчасного постачання, адже 50% не постачається вчасно. 

"Якщо ми дивимось на математику війни, то економіка Росії приблизно $2 трлн, і вони використовують до 15% на війну, що становить понад 150 мільярдів доларів", — йдеться у заяві Умєрова.

За словами очільника Міноборони, союзники повинні забезпечувати своєчасне постачання допомоги, адже без переваги в повітрі важко досягти результату.

"Ми вигнали ворога з Півночі, ми їх дістаємо в Чорному морі без переваги в повітрі. І зброя має велике значення, особливо коли йдеться про високотехнологічні платформи. Ми робимо все можливе і неможливе, але без своєчасних постачань це ускладнює нашу роботу", — резюмував Рустем Умєров.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни дійшли висновку, що ефективність українських сил на фронті знижують затримки з наданням допомоги країн Заходу. Хоча при цьому Україна продовжує докладати зусиль для компенсації російської переваги у живій силі та матеріально-технічних засобах, використовуючи сучасніші системи й обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 15:39