Пентагон. Фото зі соцмереж

Чи триває постачання американської зброї Україні: відповідь Пентагона

Виробництво американської зброї для Збройних сил України триває за раніше укладеними контрактами. Процес не припинявся, попри те, що Конгрес Сполучених Штатів Америки поки що не затвердив додаткового фінансування для України.

Про це повідомив "Голос Америки" з посиланням на джерела в Пентагоні. В американському оборонному міністерстві пояснили, що, за попередніми замовленнями, Україна досі отримує артилерійські снаряди, ракети для Himars, протиповітряну оборону й інше військове обладнання. Однак із міркувань безпеки в Пентагоні не надали точнішої інформації.

Ці замовлення уклали в межах програми USAI (Ініціатива сприяння безпеці України). Програму використовували для підтримки Збройних Сил України в довгостроковій перспективі.

У Пентагоні зазначили, що наразі все фінансування для неї вичерпали. Коштів на нові закупівлі в американського оборонного відомства не залишилося, поки їх не затвердить Конгрес. Речник Пентагону Джефф Юргенсен заявив, що через це США також не можуть масштабувати виробництво зброї — до тих обсягів, які планували.

"Наприклад, без додаткового фінансування ми не можемо досягнути своєї мети щодо виробництва 100 тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць. Це також обмежує здатність Міноборони США виконувати заплановані багаторічні закупівельні контракти, включаючи ракети для Stinger, Javelin і ракет PAC-3 для систем Patriot", — наголосив він.

Нагадаємо, що 16 лютого Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого. Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду законопроекту вже наприкінці місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 10:13