Конгрес США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Палата представників США пішла на канікули: що з голосуванням щодо законопроекту про допомогу Україні

Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого.

Про це повідомив "Голос Америки". Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду законопроекту вже наприкінці лютого.

Перед оголошенням канікул у Палаті представників тривали обговорення щодо допомоги Україні й іншим партнерам — конгресмени вирішували, чи голосувати за документ у вигляді, погодженому Сенатом, чи вносити до нього поправки. Далі дискусій справа не пішла.

Президент США Джо Байден відреагував на рішення законодавців піти на перерву. Американський лідер у своїх соціальних мережах зазначив, що відмову проголосувати за законопроект щодо допомоги Україні, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії з боку Росії, "ніколи не забудуть".

"Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не забудуть", — написав він.

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 мільярдів доларів.

США вже впродовж декількох місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями та демократами. Тому надання нових пакетів американської військової допомоги призупинено. Для того, аби законопроект, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 07:16