Фото: Pixabay

Сенат США підтримав пакетний законопроект з $60 млрд для України

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав пакет, який передбачає нове фінансування допомоги Україні на понад 60 мільярдів доларів. Тепер рішення за палатою представників.

Про це йдеться на офіційній сторінці сенату США.

Зокрема, за результатами голосування, проект набрав більше ніж 60 голосів "за". 

Дана ініціатива передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, 14 мільярдів доларів — Ізраїлю, 9,15 мільярда — на гуманітарні потреби Сектору Гази, Західного берега річки Йордан та України, та 4,83 мільярда доларів — підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань.

Варто зауважити, що це ще не остаточний вердикт, щодо ухвалення проекту закону, адже далі документ мають направити на голосування до Палати представників США. Водночас, коли спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон проведе голосування за нього та чи взагалі зробить це — невідомо, адже нещодавно він розкритикував дану ініціативу і заявив, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

Нагадаємо, 9 лютого голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

11 лютого, американський Сенат розглянув правки до законопроекту про допомогу Україні й Ізраїлю. Після цього там провели процедурне голосування, щоби перейти до фінального розгляду питання. 

Водночас 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за завершення дебатів щодо тексту законопроекту HR 815, до якого входить фінансова підтримка України, Ізраїлю та інших оборонних пріоритетів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 13:02