Конгрес США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Знову зміщення термінів: у Палаті представників США спрогнозували, коли голосуватимуть щодо допомоги Україні

Палата представників США, ймовірно, не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні раніше за середину березня. Хоча більшість голосів за цей законопроект там нібито є.

Про це повідомив Reuters із посиланням на заяву голови Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола.

"Я не хочу говорити від імені спікера, але думаю, що він хоче спочатку пройти через процес асигнувань, який приведе нас до 8 березня, — а потім зайнятися додатковими питаннями, такими як виділення коштів", — зазначив Маккол.

Він додав, що уважно не читав нинішній законопроект, але має побоювання, зокрема, з приводу запропонованих змін у військовому фінансуванні.

Маккол також наголосив, що законопроект про надання фінансової допомоги має всі шанси на те, аби за нього проголосувала Палата представників. Але це станеться в тому разі, якщо її спікер Майкл Джонсон допустить голосування. Тоді, попри опозицію з боку активної групи законодавців, найтісніше пов'язаних із колишнім президентом Дональдом Трампом, більшість Палати представників схильна підтримати законопроект.

"Я думаю, що промивання мозку, якщо хочете, про те, що нам доводиться обирати між нашим південним кордоном і Україною, вже відбулося. Я з цим не згоден. Я думаю, що ми — велика нація і можемо робити й те, й інше", — зазначив Маккол.

Як відомо, минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також охорону американського кордону. Республіканці відмовилися підтримувати ініціативу. Вони вимагали жорсткіших заходів щодо охорони кордонів. Таким чином допомога Україні стала залежною від позиції членів Республіканської партії.

Нещодавно законопроект підтримали в Сенаті США. Для того, щоби документ набув чинності, він ще має пройти Палату представників і піти на підпис президента Джо Байдена.

Нагадаємо, що Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого. Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду законопроекту вже наприкінці лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 07:17