Вибухи в окупованому Криму. Джерело: "Крымский ветер"

Уночі в окупованому Криму лунали вибухи: "бавовну" зафіксували в декількох районах (фото, відео)

У ніч на п’ятницю, 2 серпня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Їх зафіксували в Севастополі, Балаклаві, Саках, Євпаторії та Сімферополі.

Про це повідомив Telegram-канал "Крымский ветер" і підтвердив окупаційний "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв.

Перші вибухи на окупованому українському півострові пролунали близько пів на другу ночі. У мережі писали, що серію вибухів можна було чути від Севастополя до Балаклави.

"У Саках та Євпаторії теж голосно, чутно і в Сімферополі", — зазначив "Крымский ветер".

Тим часом представник окупаційної "адміністрації" Севастополя Развожаєв стверджував, що в районі міста триває робота сил і засобів протиповітряної оборони. Крім того, гауляйтер заявив про нібито загрозу балістики. А пізніше написав у своєму Telegram-каналі, що нібито збито декілька повітряних цілей.

"За інформацією від Рятувальної служби Севастополя, зафіксовано повідомлення про те, що в районі вулиці Хрустальова на пішохідному переході впала частина збитої ракети. Також уламки впали в районі вулиці Острякова, за попередньою інформацією, горять частини збитого БпЛА", — написав він.

Окупаційний "чиновник" додав, що також уламки збитих повітряних цілей начебто впали в районі вулиці Симонка та Учкуївки, Острякова, Пилипенка, на Морських піхотинцях. Даних щодо постраждалих наразі немає. Згодом гауляйтер заявив про "відбиття масованої атаки на Севастополь", і додав близько 02:10, що збито "понад чотири повітряні цілі". Ще пізніше гауляйтер Севастополя заявив про перекриття проспекту генерала Острякова через нібито збиту ракету ATACMS із суббоєприпасами.

"Якщо піротехніки зрозуміють, що вивезти частину ракети неможливо, то її буде знищено на місці з усіма необхідними заходами безпеки. Люди, які проживають у будинках поруч будуть оповіщені додатково, якщо знадобиться на якийсь час покинути свої будинки", — написав так званий "губернатор" Севастополя Развожаєв у своєму Telegram.

Він також розповів, що фугасна частина ракети ATACMS, збитої ППО, пробила дев'ятиповерхівки та застрягла на технічному поверсі. Детонації не було.

У мережі також кажуть про можливий "приліт" у Криму біля судноремонтного заводу. За даними "Крымский ветер", він, вірогідно, стався у районі 13-го судноремонтного заводу ЧФ РФ у Кілен-бухті, про що розповів місцевий житель. Підтвердження інформації поки що немає.

Нагадаємо, що в ніч на 30 липня в російському місті Курськ теж лунали потужні вибухи. Місцеві мешканці скаржилися на ракетну атаку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2024 07:39