Уряд ініціює повне переобладнання початкової школи і виділяє на це 1 млрд грн.

01 ВЕРЕСНЯ 2017 14:11

Кабінет Міністрів України в рамках реалізації реформи освіти започатковує програму переобладнання перших-четвертих класів сучасними засобами освітнього процесу, виділяє на ці цілі 1 млрд грн, а також закладає в проект бюджету на 2018 рік подальше збільшення зарплат вчителям. Про це  сказав Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН, інформує TrueUA.

«Ми закладаємо 1 млрд грн для модернізації програм 1-4 класів. Нам потрібне якісне забезпечення інформаційним продуктом. Наразі працюємо з декількома країнами, щоб закупити необхідний інформаційний продукт, адаптований до української системи навчання», - сказав Глава Уряду.

Він пояснив, що мета програми модернізації – забезпечити дітей інтерактивними засобами навчання й спілкування. «Інтерактивні дошки, планшети, усі необхідні компоненти для сучасного навчання - це наше завдання. З наступного року розпочинаємо. Я вважаю, що українська школа має стати цифровою. Технології треба впроваджувати у навчання. Ми маємо прекрасних дітей, учителів, маємо можливості зробити нашу країну успішною. Через високу якість знань, доступ до освіти, кожна дитина зможе відкрити свою індивідуальність і знайти своє місце у житті», - сказав Володимир ГРОЙСМАН.

Глава Уряду, сьогодні, 1 вересня спільно з Київським міським головою Віталієм КЛИЧКОМ відкрили одну з київській шкіл, яка довгі роки вважалася довгобудом. В 2016 році влада знайшла кошти на відновлення й ремонт навчального закладу. Школа сформована як навчально-виховний комплекс: вона містить дитячий садок та гімназію.

«Ця школа укомплектована так, як має бути укомплектована кожна українська школа, - зазначив Глава Уряду. - Ми підготували і провадимо нову програму забезпечення початкової школи усім необхідним сучасним обладнанням, щоб діти-першокласники могли отримати якісні знання і стати успішними». 

Суспільство, 01.09.2017 14:11