Фото: соцмережі

Уряд Канади призначив нового посла в Україні

Уряд Канади призначив нового посла в Україні. Ним стане дипломат Наталія Цмоц.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Канади.

"Міністр закордонних справ Мелані Жолі повідомляє про призначення Наталії Цмоц послом Канади в Україні. Вона замінить на цій посаді Ларису Ґаладзу", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Канада залишається сильним партнером, оскільки українці продовжують боротися за свій суверенітет і незалежність і будуть там, щоб підтримати Україну в її відновленні та відбудові. Тому призначення Цмоц відображає прихильність країни цим важливим відносинам.

"Вона є експертом з питань України та має багатий досвід та розуміння багатосторонньої підтримки Канади, включаючи реалізацію програм демократії до незаконної анексії Криму Росією, запуск операції UNIFIER та моніторинг її державою виборів в Україні після президентської кампанії 2015 року", — зазначили в міністерстві.

Новий посол має глибокі зв'язки з українською громадою в Україні та Канаді, і вона готова сприяти поглибленню канадсько-українських зв'язків на всіх рівнях.

"Вона слугуватиме "очима та вухами" в Києві та гарантуватиме, що держава зможе продовжувати підтримувати Україну в цей важкий час і в довгостроковій перспективі", — додали у прес-службі.

Нагадаємо, послом України в Будапешті призначили професора Ужгородського національного університету, військовослужбовця Збройних сил України Федора Шандора. Рішення про вірчу грамоту посла затвердив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.08.2023 21:30