Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Аналітики пояснили, що насправді означають нібито "сигнали" Путіна про готовність до переговорів

В The New York Times опублікували статтю про начебто готовність Російської Федерації до перемир'я з Україною з коментарем речника російського президента Дмитра Пєскова. Однак насправді Володимир Путін може бути не зацікавлений у мирних переговорах.

Про це пише Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України.

"Сигнал" Росії насправді може бути зроблений, щоб перешкодити подальшій військовій допомозі ЗСУ від Заходу; а також бути спробою додати рейтингів Трампу, який готовий "віддати" Путіну частину української території. Не варто забувати, що Росія грає в "мир", інвестуючи все більше у військово-промисловий комплекс і нарощуючи кадрову армію. У статті про це, звісно, не йдеться. Також для написання цього тексту РФ задіяла американських журналістів, завербованих за часів їхньої роботи в росії", йдеться у повідомленні.

Також ЦПД наголошує, що для написання гучної статті РФ задіяла американських журналістів, завербованих за часів їхньої роботи в Росії.

У Центрі вважають, що насправді Путін може бути зацікавлений у мирних переговорах лише з двох причин: 

  1. Чим довше триває війна, тим більше ослаблюється Росія в економічному, технологічному, демографічному плані.
  2. Росія стає все залежнішою технологічно від Китаю у багатьох напрямках, які складатимуть економіку майбутнього. Продовження війни на пару років посилить цей процес. 

Зауважимо, що напередодні газета The New York Times оприлюднила матеріал про те, що російський диктатор Володимир Путін надсилає неофіційними дипломатичними каналами сигнали про бажання припинити вогонь, зберігши контроль над 20% території України. На статтю відреагував представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. За його словами, такі матеріали у світових ЗМІ демонструють, що Захід не забув про Україну та додав, що їх потрібно моніторити, аналізувати, робити висновки та пояснювати, який інтерес може за ними стояти.

Нагадаємо, у грудні у мережі активізувалося створення фейкових Telegram-каналів українських бригад і батальйонів. Згідно з їхнім описом, ці канали створювали начебто для отримання зворотного зв'язку щодо порушень і злочинів командування. Насправді ж такі пабліки створили росіяни для поширення своїх фейків і наративів, мета яких — дискредитувати як командування бригад чи батальйонів, так і самих військових, вважають в ЦПД.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 13:57