Фото: slovoidilo.ua

В екс-нердепа Мартиненка вилучили 30 млн гривень: кошти відправили на ЗСУ

На потреби Збройних сил України у січні 2023 року було передано близько 30 млн грн. Ці кошти були вилучені у народного депутата України III-VIII скликань Миколи Мартиненка, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди та відмиванні коштів.

Про це повідомляє НАБУ.

"У січні 2023 року Збройні сили України одержали додатково 785 тис. дол. США та 650 тис. грн (близько 30 млн грн в еквіваленті за офіційним курсом НБУ) завдяки зусиллям НАБУ та САП. Це кошти, вилучені у колишнього народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, якого антикорупційні органи підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від чеської компанії з російським корінням", — йдеться у повідомленні Національного антикорупційному бюро України.

Повідомляється, що на вимогу САП і участі детективів НАБУ, ВАКС розглянув та задовольнив клопотання про зняття арешту з цих коштів задля подальшого спрямування їх на посилення обороноздатності України.

У НАБУ зазначають, що загалом від початку повномасштабної війни з боку Росії проти України зусиллями НАБУ і САП Збройним силам України передано понад 1,1 млрд грн коштів та майна.

Нагадаємо, українці з усіх антикорупційних органів найвище оцінюють роботу Державного бюро розслідувань та Національного антикорупційного бюро. Їм дали 3,08 та 3,05 бали відповідно, по п’ятибальній шкалі.

Події, 25.01.2023 20:43