В Гаазі пройде 22-а Конференція держав-учасниць Конвенції про заборону хімічних озброєнь

27 ЛИСТОПАДА 2017 11:52

27 листопада в Гаазі стартує Конференція держав-учасниць Конвенції про заборону застосування хімічних озброєнь. Конференція пройде під егідою Організації за забороною хімічного озброєння (ОЗХО). Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

В період до 1 грудня делегати з різних країн світу аналізують зусилля по знищенню запасів цієї зброї масового ураження.

Нещодавно Генеральний директор ОЗХО Ахмед Узюмджю повідомив про ліквідацію всіх запасів хімічної зброї, яка існувала в Російській Федерації. Це 39 тисяч 967 метричних тон. Останні запаси хімічної зброї Росії були знищені на об'єкті «Кизнер» в Удмуртії. Це - останній із семи хімічних об'єктів у країні. Інші шість об'єктів були закриті в період з 2005 по 2015 роки.

Глава ОЗХО підкреслив, що завершення російської програми «по контролю за знищенням хімічних озброєнь» є важливою віхою в досягненні цілей Конвенції про заборону застосування хімічних озброєнь.

Конвенція ООН про заборону розробки, виробництва, накопичення та застосування хімічних озброєнь та його знищення була прийнята 3 вересня 1992 року і вступила в силу 29 квітня 1997 року. На сьогоднішній день її ратифікували 192 держави. Поза Конвенцією залишаються КНДР, Ізраїль та Південний Судан.

Події, 27.11.2017 11:52