В окупованому Криму лунали вибухи: що відомо

09 СЕРПНЯ 2022 18:45

У вівторок, 9 серпня, близько 15:00 в окупованому Росією українському Криму пролунали вибухи. Очевидці повідомляли у соцмережах, що їх було чути з боку російської авіабази у Новофедорівці. У мережі почали розповсюджуватися відео з густим димом.

Як писали"Крим. Реалії", кілька вибухів сталися на аеродромі під Саками, інформує TrueUA. Горіли склади з боєприпасами та злітна смуга у Новофедорівці. Усього було близько десяти вибухів.

У Міноборони Росії прокоментували те, що відбувалося. Там заявили, що відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів.

Водночас народний депутат України Олексій Гончаренко повідомив, що у Криму включили повітряну сирену, а місцеві почали виїжджати з півострова.

Колишній радник голови Міністерства внутрішніх справ України Віктор Андрусів зазначив, що ракети з дальністю 200–300 км Збройні сили України вже почали застосовувати.

"Вибухи в Мелітополі, а сьогодні на аеродромі в Новофедорівці в Криму — публічний доказ цього. Окупанти явно виявилися не готовими до цього факту, що ми бачимо з масштабів їхніх втрат. Це дуже добре, тому що ще означає, що у них погано з розвідкою, і походу з ППО теж не дуже.Ну а взагалі я вирішив написати про це в контексті Кримського мосту.Не раджу користуватися ним окупантам у найближчі місяці.Я очікую, що росіяни намагатимуться спростувати наш удар Причина цьому банальна - паніка. Визнати, що у нас є можливість ударити на 300 км - це посіяти паніку навколо, де розташовані резерви і тили. Що ж, побачимо, що вони ввечері будуть розповідати, крім "ми навіть не починали", — написав він у Telegram.

Події, 09.08.2022 18:45