В ООН розповіли про евакуацію сирійців з табору Рукбан на кордоні з Йорданією

16 КВІТНЯ 2019 11:25

З табору Рукбан на кордоні з Йорданією вдалося вивезти майже півтори тисячі сирійців. Мешканці цього табору живуть в абсолютно нестерпних умовах, які з кожним днем ​​погіршуються, повідомляє UN.

У неділю табір покинули 1433 сирійців. Більшість з них - діти і жінки. Це вже п'ята партія, вивезена з Рукбан в останні три тижні. Всього за цей час табір покинули понад 4 тисячі людей. Більшість переселенців розміщені в притулках в місті Хомс і його околицях. Приблизно 1200 переселенців вирушили до родичів.

Операція з евакуації людей здійснюється на підставі опитування, яке проводилося під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста: 95 відсотків мешканців табору заявили про готовність його покинути і 83 відсотки сказали, що хочуть повернутися додому, але багато хто не знає, що їх там чекає і бояться за власну безпеку.

ООН через Міжнародний комітет Червоного Хреста спрямовує евакуйованим продукти харчування, воду, набори з предметами санітарії та медикаменти.

«Поки ООН не має доступу до місць розміщення переселенців. Ми знову заявляємо про свою готовність здійснити прямі поставки, але для цього нам необхідно отримати доступ до укриттях, до місць відбуття і прибуття переселенців, а також доступ до тих, хто слідує в Хомс», - заявив прес-секретар ООН.

Говорячи про гуманітарну ситуацію в Сирії в цілому, прес-секретар ООН зазначив, що за останні чотири дні в провінціях Алеппо, Ідліб і Хама 10 осіб було вбито і 20 отримали поранення. Всі ці трагічні інциденти сталися в результаті збройних зіткнень або вибухів.

Світ, 16.04.2019 11:25