В ООН запустили нову програму з працевлаштування біженців

26 КВІТНЯ 2018 13:54

Як повідомляє TrueUA з посиланням на UN, Агентство ООН у справах біженців (УВКБ) та Організація з економічного співробітництва і розвитку, куди входить 35 держав, запустили нову програму з працевлаштування біженців. Автори проекту прагнуть створити умови, які дозволили б новим жителям виходити на місцеві ринки праці відразу після прибуття.  

«Наш План дій - це заходи, що дозволяють розкрити економічний потенціал біженців. В результаті виграють усі: і самі біженці, і приймаючі їх громади, і роботодавці», - підкреслив помічник Верховного комісара у справах біженців Фолькер Тюрк.  

План розробили на основі консультацій з роботодавцями, а також представниками профспілок і організацій громадянського суспільства.   

Він містить 10 пунктів. Зокрема, експерти рекомендують зіставляти професійні навички прибувають і вимоги місцевого ринку праці, виявляти невідповідності і усувати їх, пропонуючи біженцям перепідготовку з подальшим направленням на роботу.  

«Роботодавці грають і повинні відігравати головну роль в цьому процесі, - пояснив Тюрк, - однак їм потрібна підтримка, в тому числі на місцевому рівні».  

В УВКБ нагадують, що з 65 мільйонів людей, які залишили свої будинки, 22,5 мільйона - біженці.   

План також передбачає допомогу з реєстрацією та придбанням необхідних для працевлаштування документів.

 

Світ, 26.04.2018 13:54