Фото: соцмережі

В Україні 23 жовтня стався землетрус: в якій області відчувались поштовхи

У середу, 23 жовтня, у Чернівецькій області був зафіксований землетрус. Його магнітуда була 3,1 за шкалою Ріхтера на глибині трьох кілометрів. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Головний центр спеціального контролю.

У Центрі зазначили, що джерело землетрусу знаходилось в районі селища Ломачинці, Дністровського району, Чернівецької області. За класифікацією землетрусів відноситься до відчутних. Поштовхи були зафіксовані у середу о 18:08:04.

У середу, 23 жовтня о 18:08:04 у Чернівецькій області був зафіксований землетрус

Мапа: Головний центр спеціального контролю

"Землетрус відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; просто неба — тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи сильніше — на верхніх поверхах", — пишуть фахівці.

Там також зазначили, що останній землетрус з цього району був зафіксований 23 листопада 2023 року. Його магнітуда була на рівні 2,0.

Раніше, а саме 4 жовтня, у Румунії в зоні Вранча стався землетрус магнітудою чотири бали. Його поштовхи відчули жителі Одеської області. Інформації про пошкодження та постраждалих в Україні не надходило.

Місто Рені, розташоване в Одеській області, є найближчим до сейсмоактивної зони Вранча, перебуваючи приблизно за 100 кілометрів від епіцентру. Найближчими роками, на думку геофізиків, майже вся Україна може опинитися в зоні потужного землетрусу магнітудою 7-7,5 балів, що очікується в зоні Вранча. За словами геофізика Володимира Шляхового, такий землетрус становить серйозну небезпеку для України, і при його виникненні на будівлях можуть з'являтися тріщини.

Нагадаємо, 1 вересня поблизу тимчасово окупованого Росією Криму стався землетрус. Поштовхи не становили загрози для українського населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.10.2024 23:25