Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Туреччині знову неспокійно: країну сколихнув землетрус

У середу, 16 жовтня, на сході Туреччини стався землетрус магнітудою 6,1. Підземні поштовхи залягали на глибині у понад 10 кілометрів.

Про це повідомляє Європейський середземноморський сейсмологічний центр, пише Reuters. Про постраждалих чи руйнування інформації не надходило.

За даними AFAD, землетрус стався о 10:46 ранку (07:46 за Гринвічем), його епіцентр зафіксували в районі Кале, приблизно за 40 кілометрів на схід від міста Малатья. Разом з тим, міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая у своїй заяві зазначив, що частково обвалилися три будівлі, по одній у Малатьї, Шанлиурфі, та Елязигу, інформує Anadolu.

Як зазначає державне інформаційне агентство країни, землетрус також відчувався у сирійських провінціях Хасеке, Дейр-ез-Зор та Алеппо.

У середу, 16 жовтня, на сході Туреччини стався землетрус магнітудою 6,1

Мапа: соцмережі

Як відомо, 6 лютого південний схід Туреччини та прилеглі райони Сирії сколихнули два землетруси магнітудою 7,7 і 7,6. Підтверджена кількість загиблих внаслідок руйнувань в обидвох країнах перевищила 50 тисяч осіб. Після того сталося ще три значних землетруси, які теж спричинили руйнування будівель і смерті близько десятка людей.

Нагадаємо, що в Туреччині, де в лютому сталися потужні землетруси, які забрали життя декількох десятків тисяч людей, утворився розлом глибиною 30 метрів. Він розділив оливковий сад площею 35 гектарів у центрі села Тепехан району Хатай Алтинозю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2024 14:49